Saturday, July 11, 2009

Birthday Celebration

Sunday
28 Jun 2009

my dearie dear da turn 24..
dah cukup akil baligh Yang.
dah boleh kahwin dah ni
HAHAHA

pada hari Ahad yang indah. indah ke? dah tak ingat dah. HAHA. al-maklumlah dah keluarkan cerita basi. anyone nanti yang sakit perut, muntah-muntah. penulis mintak maaf dulu sebab dah terbaca entry basi. well, kesihatan para pembaca termasuk silent reader (kalau ada), you, yes you yang tengah baca dengan mata grey, saya tak bertanggungjawab atas kemerosotan kesihatan pembaca termasuk kesan sakit hati yang ditanggung. KAHKAH. apakah ini? tiba-tiba keluarkan ayat takda hala tuju.

pagi-pagi, as usual orang yang tak pernah bangun seawal pagi akan celik mata seawal fajar siddiq menjelma. sebab rasa taknak membazir sesaat pun bersama yang tersayang. eceh,geli ah Yaty neh. buat ayat geli-geli anak tekak. breakfast bersama-sama. kemudian, pergi basuh kereta pun nak bersama-sama. bila dah habis cuci kereta, bersama-sama takda hala tuju sebab baru pukul 9 lebih. HAHA. mana ada shopping complex yang buka. sampai bersama-sama tadi buat keputusan nak balik tidur. sebab bangun awal sangat, sekarang bersama-sama rasa dah mengantuk. KAHKAH. apsal banyak sangat penggunaan 'bersama-sama'. sebab nak menunjukkan togetherness dalam erti kata lain kebersamaan. cut the crap. NEXT!

akan cerita secara laju sebab penulis pun naik bosan tulis cerita basi tapi tetap dengan semangat jitu nak menulis

bersama-sama pergi CS sebab nak booked tix for midnite. tapi, ubah plan tengok je terus jam-jam tu jugak sebab malas nak datang CS balik. tengok cerita paling bosan sedunia. sumpah menyesal dalam hati. @%*&^%%$#!*^%. macam mana boleh terhasil cerita sumpah bosan tersebut? sampai Dak Yang tidur. tak pernah dalam sejarah tidur masa tengok movie, nampak sangat sumpah bosan. jangan tengok ah cerita tu. tapi, nak warning pun dah terlambat. and 1 more thing, saya pun lupa title apa movie sumpah bosan tersebut. sebab lepas ni kalau jumpa, siap kau, aku bakar cukup-cukup.

selepas tengok movie bosan dan bersolat. jam dah hampir pukul 3. aktiviti seterusnya, eceh.. memang best ah, 1 hari ni semua aktiviti takda dalam rancangan. ikut je kaki melangkah. kami rushing ke Stadium Bandaraya JB. buat apa? picnic dekat tepi padang hoki yang menghijau bawah terik matahari. apa akallah. HAHA. tengok pujaan hati Dak Yang. (sapa lagi You sayang I ke Chong Wei? cepat cakap!!!)

YONEX-SUNRISE MALAYSIA OPEN GP GOLD 2009

saya pun tak tahu. yang berduyun-duyun manusia jalan kaki neh sebab nak pergi tengok badminton. hari ini dalam sejarah saya berjalan kaki sambil pasrah dan merungut-rungut dalam hati. imagine lah yang Dak Yang takda booked tix pun dan kami pergi atas perjudian nasib. ceh, main judi berdosa ah. kalau ada, ada la. kalau tak balik. nak tambah effect lagi, awan memang berarak mendung dengan kereta yang di parking jauh di seberang highway sana. sebab Chong Wei la ni. nak tambah sedap cerita, kami tak makan lagi pun. T________T. Dak Yang kata, kalau tak dapat masuk, anggap je la kita jalan-jalan sempena hari jadi beliau. nasib baik dapat GF yang sarat kasih sayang dalam hati. kalau tak...

ok, make it short. mestilah dapat masuk. kalau tak, takkan saja-saja ambik gamba tiket dekat tangan orang lain. HAHA. masuk pukul 3. Chong Wei main last sekali. jadi, disini di sertakan gambar aksi-aksi kami dan Chong Wei. aik??
dapat capture
bad habit Dak Yang

*sigh*

Die hard Fans Chong Wei
tak senang duduk

Chong Wei menang la
kalau tak, ada yang tak balik
meratapi...
KAHKAH

Dari Shell~Jejantas~Stadium Bandaraya JB
berjalan dengan kaki
T_______T

habis ada orang jalan menggunakan tangan kah?

habis game, terus rushing lagi. hari ni memang banyak main rushing-rushing. konon-konon sibuk dengan hal-hal rumahtangga. HAHA. kami rushing ke Stulang untuk bersolat dan dinner. YAY!! burung puyuh 1!!!

cerita syahdu
sementara tunggu nak masuk Maghrib neh, saya pun bersembang dengan seorang makcik dan beberapa orang anaknya dalam surau tersebut. (attn: dalam surau jangan bersembang. tak baik. jangan tiru) saya hanya bersikap ramah di kala senja. suddenly, berkumandanglah azan, menandakan masuknya waktu Maghrib dekat Stulang. out of sudden, saya sangat familiar dengan suara orang yang azan neh. sekali, saya pun bangun. sekali je taw dan main intai-intai, siapakah gerangan yang mengalunkan azan tersebut. jeng je jeng. Mr. Shyang rupanya. T_________T aik, apsal nangis. bukan lah, sangat syahdu dan touching sekali. sekali je, mind you. banyak kali nanti jadi riak. cayalah, pheewit.dah lepas ujian pertama neh Yang.

after dinner kami pun pulang. HAHA. tak pernah celebrate birthday seharian suntuk. kena ingat sampai akhir hayat neh.

3 feedback:

MisZ PinKy said...

waaaaaa..

slalu ulang alik jb kee..

nnti leh la jumpe2..

;p

cottoncandy said...

yaty nih..
suh owg uplod pic..
dy pn rasie2 bkn men lg...
hehe

po+yaty said...

pinky:

bole la wak.
nnt kte jmpe2 ek. hehe

cud:
haha..
kite pny kne rasie kan
utk jg ketenteraman awam
haha