Sunday, June 7, 2009

tagges ~~YAYA~~


Jenama handphone anda? Dan sila googlekan imej handphone.


Sudah berapa lama anda menggunakan handphone tersebut?
senang je nak ingat. ingat birthday sendiri tahun 2007 (worst year ever) sebab objek tersebut ialah hadiah befday. (ok, sumpah tak tanya)

Apakah wallpaper yang terpampang di skrin handphone anda. Dan terangkan mengapa anda memilih wallpaper tersebut.
gambar Dak Yang. mengapa? sebab wajah kesayangan hamba.KAHKAH. Anyway, beliau yang hadiahkan objek tersebut.


Berapa jumlah ‘contacts’ yang terdapat di dalam handphone anda?
adeh, nak kena kira ke? ramai, yang penting ada 1 je faveret..jeng jeng

Sila masuk ke ‘contacts’ dan pergi pada huruf M. Berapa kenalan anda yang namanya bermula dengan huruf ‘M’?
ramai jugak lah sebab semua nama kawan Maktab saya mulakan dengan MPBP. jd, ramai...

Sekiranya diberi peluang, nombor telefon artis mana yang anda mahu? Kenapa?
Hugh Jackman plzzz, Pasha pun oke.. HAHA

Berapa jenis handphone yang anda telah guna, selain handphone yang terkini?
ermmm, masa SPM pakai Nokia 3310, masuk Poli dapat Motorolla tak ingat series dia, kemudian Dak Yang bagi Nokia 6610, kemudian lagi saya pakai je HP Nokia yang Dak Yang punya, macam-macam. last sekali ni baru dapat brand new. fresh dari kotak. kahkah

p/s: saya tak pernah beli HP sendiri. semuanya dari abang dan Dak Yang.

Rangkaian telekomunikasi yang anda gunakan? Nyatakan mengapa?
Maxis sebab nampak la teenagers dan fun (ok, ntah pape) & Digi sebab bil ditanggung beres. HAHA

Soalan terakhir.. Nama orang tersayang (bf/gf) yang anda set dalam handphone?
Latest : Dr. PeepPo =)
hari tu : Dr. A* =(
sebelum tu : My Shyang


Siapa orang yang anda nak TAG?
takde sapa kot...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
tag ke2

1. Upload gambar wallpaper sendiri :


2.Terangkan fasal wallpaper ni :

konvokesyen Dak Yang bulan 3 hari tu. Sangat-sangat menaningful coz there's a lot of thing happen masa tengah buat degree neh. and finally dia berjaya dan saya masih bersama dia menemani. ceh, kenapa keluar ayat novel pagi2 neh. benci ah. masa neh jugak dia meminta restu dari Mama untuk kami. dan saya rasa habis degree neh, habis jugak cerita pahit yang kami lalui dan tengah lalui lembaran baru. perghh, dengan 1 gambar boleh merepek tak ingat dunia neh. dengan ayat -ayat puking

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
tag ke 3

Senaraikan 10 jer barang2 yg selalu anda bawa bersama ketika keluar rumah...(nyatakan sebab kenape)

Carlo Rino Purse
Sebab kalau tak bawa kena tangkap Pak Polisi okek. duit Rupiah semua nak guna

Nokia 2630
sebab nanti ada orang nak buat spotcheck mana saya pergi. tak bawa HP boleh cetuskan perang Khanda'

Tumbler Tupperware
sebab saya sangat cerewet berkaitan dengan air minuman dan selalu haus.hanya minum air yang datang dari rumah.

kunci rumah
sebab nanti takut emak dah pergi tinggalkan saya. kena bawak kunci sendiri

Swatch

tak boleh hidup takde jam. lagipun, masa itu emas. kena la bawa emas selalu.


telekung
sebab tak tahu bila akan balik kalau keluar dengan Dak Yang neh. saya pulak geli nak pakai telekung surau tu. jd, bwk sendiri

***saya tak bawa banyak barang sebab saya seorang yang simple. no make up, no losyen, tissue, pen watever. sebab kdg2 saya hanya bawak diri je bila keluar bersama HP & Purse. KAHKAH**

10 aktiviti anda ceburkan diri di sekolah dolu2...~~

= Kawad kaki KRS=
=hoki=
=netball=
=pingpong=
=puteri islam= (saya ikut persatuan mana yg buat aktiviti masa tu. baju tak jadi masalah)
=tilawah=(naib johan dekat Convent, Klang)
=hafazan al-quran= (naib johan peringkat AYSK)

1 tabiat paling agung yg anda lakukan dari kecik hingga besow...~~

kalau nak sesuatu, nak time-time tu jugak. kalau tak dapat akan menangis bagai takda esok lagi. menangis dan menangis itulah tabiat paling annoying sampai sekarang. dah 23++ neh pon masih menangis di khalayak tanpa segan lagi. sumpah malu.

10 rakan yg anda sedang rindu sekarang (rakan di universiti anda sahaje.....)

1- Aetul (kawan sebilik masa dudk rumah sewa di Pasir Gudang
2- Kekna
3- Nemo
4- Kok Jue
semua housemate masa di PJB, Pasir Gudang

5- Awin
6- Kema
7- Eca
8- Syida
9- G-ha
10- banyak laa


warna kegemaran anda~~

Pink
penemuan terbaru (hitam & putih)

tag kepade 10 rakan yg anda link blog mereka~~

HA HA..ayok, sapa yang kena

1 feedback:

Anonymous said...

wei.. x de kijer ke asyik ngadap komputer jer? ank murid ko 2 dinamik dh x lulus pekse dah.. cikgunye asyik dok ngadap kompter jer.. hohohohohohohohohohohoooo...