Thursday, June 11, 2009

my girls

A loyal friend laughs at your jokes when they're not so good, and sympathizes with your problems when they're not so bad. ~Arnold H. Glasgow

A Friend Like You

A friend like you is hard to come by,
you’re so dear as you’re always there for me to say hi!
I thank you, as you made your full heart open,
and I pray that our friendship never be broken.
Two cords, they say, are better than one
you and I, and me and you, and it is done!

Best Friends Forever

You were there for me when I needed you
You were there when I cried
I was sad and you definitely knew
Now I can’t tell a lie
For ever and ever
You’re my bet friends forever

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

entry touching sikit. sediakan tisu muka, tisu tandas, tisu dapur etc. etc.

Yaty, Eca and Akmar

almost 11 years we've been friends.
macam tak sangka. cepat sangat masa berlalu.
ting!! tau-tau sekarang dah tua. saya tak lah
semua dah ada planning untuk future

Akmar : will getting married on Dec 09 (am gonna be the bridesmaid for the third time. hopefully my turn next)

Eca : akan bertunang on Dec 09

Yaty : my birthday on Dec 09 (see, i still have something to celebrate on Dec, jadi, takda la loser sangat bila orang tanya, what is the planning for Dec. KAHKAH *pity Yaty*. tak pity sangat ah)

bila tengok semua kawan-kawan dah move on dengan life masing-masing, ada rasa kesedihan menerjah di lubuk hati yang terdalam. nanti semua dah ada tanggungjawab dan haluan masing-masing. what about me? what about you? who cares about you. gelakkan dia ramai-ramai. KAHKAH. ok KAHKAH la KAHKAH. kalau ada keluar front page pasal perempuan sedih bunuh diri sebab semua orang gelakkan dia, takyah teka nama dia lagi.

saya memang seorang yang sangat bergantung dengan rakan. maksudnya sewaktu mengalami kesedihan tahap dewa-dewa. memang kalau perang salib, perang dingin semua jenis peperangan yang meletus antara saya dan you~know~who, merekalah yang saya cari. akan sudikah mereka nak dengar tangisan saya selepas ini. ah, Yaty call. takyah angkat. panas telinga aku je dengar dia menangis. baik aku layan laki. dapat gak pahala dari layan si Yaty neh. '______________'.

akan adakah lagi mereka untuk temankan saya pergi bank yang trick saya banyak kali tuh. ceh, H*** L**** B*** dekat Sek 9 tu. dah la susah nak dapat parking. lepastu, guard dia dah bukak palang pintu semua, keluarkan alat-alat dia dekat depan bank, saya pun apa punya excited dengan sepantas kilat la nak pergi menerjah dulu sebelum ramai orang. alih-alih, saya sampai je depan front door, dia pergi tutup pintu semula #!$%%^*$&#@. rupa-rupanya sebab belum 9.15. 5 minit pon nak kira ke??? eh eh, apsal melahirkan perasaan marah dekat guard bank neh. HAHA.

sambung cerita sedih.

kalau nak cerita nakalnya kami masa sekolah dulu. pasti semua akan pertikaikan, macam mana saya boleh jadi guru. well, saya nak bagi 1 fakta kat sini, budak-budak yang nakal tu lah yang supposed jadi guru, sebab mereka pernah lalui zaman kenakalan dan mereka tahu apa dalam fikiran budak-budak nakal. semua trick dah dalam poket i tell you. jadi, hanya budak nakal dulu yang dah jadi baik kini yang boleh membenteras masalah disiplin. ok, naik sekolah nanti nak mintak jadi cikgu disiplin ah.

kami pernah ponteng sekolah. ah.. semua budak pun pernah ponteng. tak thrill lah kejahatan kau tu. HAHA. tapi, tapi, tapi... kejahatan saya tak sampai tahap mencuri ke buat vandalisme ke apa mind you. saya cuma nakal-nakal sikit jah.

masa Form 2 di APST, Kuala Selangor. saya dan eca memang paling malas nak pergi prep. tapi, kami tak boleh tidur dalam bilik sebab warden akan check dorm. warden tu memang anti gila dengan budak Yayasan. Sumhow, i dunno why. mungkin sebab privillage yang kami dapat buat dia rasa tak senang. who knows. warden paling anti dengan Eca. dia memang black list. Eca pernah pergi ketuk pintu bilik dia, bila bukak je pintu.. cabuttt. banyak kali buat macam tu sampai warden tu naik bengang. KAHKAH. yang paling kejam Eca ni pernah buat, dia ada satu terompah yang boleh buat kita tahu bila dia datang, terompah tu dia letak dekat luar bilik. Eca pergi buang sebelah je terompah dia dalam tangki air. mati hidup balik memang takkan jumpa ah. kecuali kalau dia pergi selongkar tangki air. KAHKAH. istighfar, istighfar

saya tak terlibat dalam aktiviti mendajalkan warden. saya pernah terlibat dengan aktiviti yang paling teruk masa tu siram selipar dan tuala kakak senior dorm tu dengan air cerek. KAHKAH. ek eleh apa motif buat camneh. benci tau masa tu nak ngamuk-ngamukkan aku tak tentu pasal. saya dengan Eca nak masak megi masa tu. pukul 11 lampu dah kena tutup, jadi kami makan dekat koridor bercahayakan bulan. ah, tak la. pakai lampu koridor. masa tu, kakak tu masih bebel-bebelkan saya. suara petir tu boleh didengar sampai kat luar. bingit betul!!! silap besar lah kau. aku ada geng mafia masa tu.

bila berkumpul dan cerita semula kenakalan yang teruk gila tu, buat kami gelak tak berhenti. kelakar kan Tet.. kalau lah boleh di ulang balik. banyak lagi kenakalan-kenakalan yang takda tara bandingnya lagi. tapi, tak boleh la cerita semua. nanti macam tak baik. HAHA. maruah sendiri pon kena jaga.

yang penting, mereka memang truly friends. rasanya bil telefon kami sama banyak. kalau telefon luahkan isi hati jantung, memang tak cukup 30 minit. mereka jugalah rakan-rakan yang saya ada dan memang mendapat kelulusan dan cop SIRIM dari you~know~who. kalau keluar bersama mereka, beliau memang tak kisah. kerana beliau sangat particular dengan siapa saya berkawan.

well, aku akan rindukan korang semua. eh eh, macam aku je yang nak kahwin dan meninggalkan korang semua. HAHA. jangan berubah. kalau aku call angkat. mana tahu aku tengah tenat. menyesal kau tak angkat call aku. KAHKAH.

4 feedback:

hidayah said...

my besdy on dec gak yaty..
sama2...
yup, friendship mmg never end..

asna cute said...

Opss.. jgnn perasan sis sorg jer bufday bln 12 ek hehehe asna pun bln 12 gak tau...

jum celebrate same jum hahaha =p

Ewahh ewahhh ~~~~
nakal sungguh ini sis yea.. sungguh ku xsangka tau uhuks.
Nasib baik asna baik sgt tau hahaha
baikk mmg baik... xpenah nk wat dajal kat org lain heheh tett..

Xpe la kan sis.. skrg dah insaf kan?? hehe jdi cikgu lg tuh. + nk jadi cikgu HEM lak yea hehe..

Chaiyok!! chaiyoKK!!

oRanGeLiLY said...

i like the phrase
saye curik tau
eh eh sekolah kuala selangor ek?
kat mane tuh

bulan darling said...

ty..
***touching aduh rindu nye kat ko..

tapi kenape dlm cite ni aku je jahat sorang?heraannn..

haah aku teringat ko budak cengeng yg selalu nangis tepi katil ngan selimut ngan bantal doremon ko yg busuk tu..tiap kali teringat ko mesti aku ingat muke ko yg idung merah2 sbb budak kuat nangis ahahah..tapi ko nangis2 pun aku gelak2 kan eheheh biar ko gelak sekali ngan aku...

tp ty ko terlupe satu cerite paling thrill yg pernah kite buat eh bukan ko buat tapi aku buat sbb tak tahan tgk ko asik nangis je pasal KAKAK SYG ko tu ngan kawan baik ko eheheh..
firsttime aku buat keje jahat tapi niat murni utk ko lar ahahah dgn perasaan takut nak mati ahahah dah lar gelap terkontang kanting aku.ko bace pun lembab siap maki2 lar haram jadah btol ehh aku tak bleh cerite abes nanti kantaoii ahahahah

ty sebaik aku tak jadi cikgu klo tak mmg mati aku dpt student yg perangai mcm aku jugak ahahah

p/s:ko lar satu2 nye org jawa kesayangan aku =)bestfriend foreva =))))