Sunday, June 21, 2009

Kesihatan Merosot

saya (lemah tak bermaya, eh ini bukan iklan syampu kah?)

banyak sangat kejut-kejutan for the past few weeks. sampai seluruh badan terkejut-kejut dan menghasilkan demam yang terkejut-kejut neh jugak.

saya jatuh demam...

punca-punca:

1) Badan tak pernah berpenat lelah macam petani membanting tulang ke apa, suddenly kena buat aktiviti tanpa rehat. ni lah hasilnya..lari 2km plus plus dlm masa 18 minit, kembara, ceramah non-stop, skandal stop-stop. eh eh..

2) kena cuci baju setinggi KLCC using my bare hands. ececeh. hebat tak hebat? oyya, ada progress baru. baju yang segunung tu dah kena tarah sikit-sikit. dah jadi sebukit pulak. sikit hari lagi jadi tanah rata je lah. tu yang sampai terdemam-demam neh

3) Kursus Induksi di adakan di dalam peti ais. maka, terhasillah frozen food berbentuk manusia. HAHA. sumpah sejuk!! Hp jadi sejuk, jam jadi sejuk, air pon jadi sejuk. memang esok nak bancuh sirap pastu tinggal dalam bilik persidangan. dapat la minum sirap sejuk. HAHA. saya mendengar ceramah sambil disaluti selimut pink. eh, macam nugget pulak main salut-salut. sampai ada suara sumbang kata, "nasib baik takda malam kalau tak dia dah bawak bantal, tilam semua tidur situ. esok bangun pagi terus dengar ceramah" HAHA. nasib la muka ustaz neh macam Usher. kalau tak..

selimut pink yang kontroversi

4) ada dua kejutan yang buat saya terkejut-kejut sampai naik demam. ughhhh!! memang terkejut bila terkena serangan secara mendadak-dadak tanpa amaran. nasib baik kebal sikit dengan kesabaran. kalau tak.. (eh eh, semua ending macam sila sambungkan ayat anda tak lebih satu perkataan. HAHA)

5) Kejutan yang paling manis. eh, bukan kejutan sangatlah. Hp dan lappy dah kembali ke pangkuan dah. yang hantar? ohh, yang hantar tak boleh lah duduk dalam pangkuan. bukan muhrim, tak boleh main pangku-pangku. HAHA. I miss you lah Shyang

macam tak demam je dia neh banyak HAHA HAHA. HAHA. demam lah. serius demam. esok jadi pengerusi majlis untuk slot ke 2. Pengerusi yang demam. bosan ah. kepala pusing keliling. tanda-tanda nak kena tidur dah. semoga esok dapat sembuh. kalau tak saya dengar ceramah dari luar peti ais je lah.

6 feedback:

asna cute said...

HUahahahahahah..
Huhuhuhuhuhuhu..

Demam2 pun nak keje jugk ker??
dok jer la dlm bilik xyah kuar bilik.. kang lagi teruk demam tue sapa nak tarah bukit yg dah tinggal 1 tue?? haaa... hehe
Gurau jer..

Sis malam2 byk kan rehat okey~
=))

suezensuzanna said...

ahaks.....demam yer......tuh lah..keje kuat sgt nih..:P....dh dh..p tdo...

Jard said...

rajin gi keje mase demam.. ehehe.. bagus2

shidaradzak said...

rehat banyak2 ok...moga cepat sembuh

zaradgreat said...

agaggaga.selamat lah jadi mc..muka mesti maintain cun!

SuRiA said...

huwa..huwa..huwa sian dier demam takpe2 nant k.sue post iris suh dia picit2 kan kepala