Friday, June 12, 2009

Friday yang indah

sungguh berasa ketenangan yang infiniti. (ceh, pinjam term-term you jap). tak pernah rasa setenang ini.

bangun pagi terus tersenyum sendirian. sindrom pelik neh. lepastu, terus menghadap muka Mamed. Hah?? bawak jantan masuk bilik neh. jeng je jeng. almost seminggu dah kongsi bilik dengan Mamed. saya tinggal dengan Mamed berdua je since rumet balik rumah terus lepas habis exam semalam

exam????!!!!

dah lega segala seksaan. tamat juga akhirnya pengajian selama 3 tahun setengah. sikit lagi nak lari ke garisan penamat. belum tamat lagi. belum. esok nak pergi masuk hutan. sampai hari Rabu. kenapalah susah sangat nak bagi orang habis dengan tenang dan aman. ni nak suruh masuk-masuk hutan lah, apalah, kursus sampai 2 minggu lah. memang ^&$$#!$!^*.

lepas neh dah tahu dah status diri dekat. kalau tak asyik diperkotak-katikkan je. asal nak isi borang konfius dengan status diri. janda ke, berkahwen?? eh eh. mula la neh. konfius dengan status jawatan. GSTT, GST, GDL, PPPLD, JUSA. KAHKAH. jadi, sekarang dah tau dah. takyah nak rasa terpinggir lagi. boleh dah masuk meting PTK ke nak masuk skim pencen 60 tahun pun dah boleh dah.

tak boleh berlama-lama menghadap blog sebab......

*drum roll* ah, annoying

you~know~who dari Skudai nak datang. Yahooooooooooooooooooooooooooooo. (this yahoo is longer). macam first time dating ke apa neh? HAHA. perasaan dia lain tahu. Last Saturday pun ada dating jugak. tapi lebih fikirkan exam yang jadi barrier. sekarang rasa lapang. selapang padang bola. macam tak balik malam neh pun takpa. tapi, kalau tak balik akan di pandang serong oleh masyarakat. jadi, baik balik. apa ayat Ganjhini dah keluar neh. !#$#&*&$.

last Saturday. selit lah jugak cerita dating basi tersebut. pergi OU tengok movie. ah, sejak bila wujudnya OU di Batu Pahat?? pergi Summit je *tension*. buat movie marathon again. ni lah first movie yang kami tonton bersama dalam tahun 2009. ok, boleh lah masukkan dalam Kami book of record. panggung dia kecik sangat. tapi, like i care.

pukul 5.30

kemudian, Dak Yang solat Maghrib dulu. me? hehe

pukul 7.30
hari neh, apa nak buat, apa nak buat???

for now nak washing men-washing baju yang dah bosan duduk dalam baldi tu. men-washing pakai my hand okek. perlu tenaga luar biasa neh. dan macam biasa, Yaty selalu ada tenaga luar biasa kalau nak pergi dating, contoh; tak makan sehari suntuk, tapi masih boleh cakap dah kenyang bila di ajak makan. lepastu rajin basuh baju, lipat sidai semua. lepastu siap kemas bilik. muslihat jahatnya ialah, biar emak impress, jadi, nak keluar nanti dapat keizinan dengan mudah. kena la pandai ambil hati orang tua. KAHKAH. tu bodek namanya. Yaty memang kakikipas Orang-orang tua.

aktiviti seterusnya, packing men-packing untuk BTN. i think i should bring my Camel luggage kot. biarlah besar pun asalkan tak perlu nak bawak lagi 2, 3 bag macam orang Bangla jual karpet yang naik basikal tu. HAHA. gotta go. semangat nak masuk hutan...

see you guys 17 Jun nanti.. doakan saya selamat melakukan aktiviti absailing dan aktiviti-aktiviti army yang lainnya. eh, ni kursus jadi cikgu ke jadi askar wataniah??? i loooiiiikeeee~~~

4 feedback:

asna cute said...

Wahhhhh~~~
Sis nak pegi masuk hutan ker??
1st sekali jg pertuturan ek. biasa la hutan kan kita xtau penghuni yea sapa.. mane tau ada rimau yg boleh bercakap ker kih kih

Take care sis
=) amik gmbr bebyk ek post dlm blog lepas balik nti~

suezensuzanna said...

aiyak.....marathon movie tuh....hehehe

Fina said...

2 weeks BTN? wow.

hidayah said...

perhi btn nak gi mana babe ?