Tuesday, June 2, 2009

Back As Student

dulu macam suka berlagak guna kuasa veto, bagi homework bertan-tan, marah budak sana-sini macam mak tiri garang ke apa ntah.sebab aku kan cikgu. sekarang, saya pulak yang menjadi budak kena marah sini-sana, di bagi asymen bergelen-gelen eh eh lepastu akan kena marah la kalau tak siap. silap-silap dia tak bagi grad terus. KAHKAH. itu namanya hukum karma. what u give, u get back.

dah kembali hidup dalam hostel yang memang kena berdikari like hell neh. no more makan free, turun-turun bawah, basuh tangan bersila atas kerusi, terus tadah tangan baca doa. no more oke. sekarang kena, pakai tudung macam nak pergi kenduri kahwin, pakai baju kurung manik-manik HAHA beratur panjang-panjang dekat kafe tunggu turn ambik lauk semua. what a pathetic life... sedih sangat lah. kalau nak terus bersila atas kerusi, makan la angin sampai kembung perut. no one cares!!!

paling tak tahan kena basuh baju sendiri pakai tangan. '__________' kaki sampai dah panas-panas kena sabun. aik? Yaty berus baju pakai kaki kah? HAHA dahsyat betul skill neh. nak belajar, nak belajar?? HAHA bila kaki terendam air sabun, sangat tak tahan. bukankah kaki saya merupakan anggota paling sensitif macam tuan punya badan. jadi, kaki memang tak dapat menahan kepanasan air sabun. pity kaki.

sangat cemburu dengan ahli keluarga yang tak berhati batu tersebut. kenapa? Yaty kena dera kah?? no no, bukan deraan secara fizikal bukan. sedang si Yaty neh bertarung nyawa nak menteruskan kehidupan dekat tempat asing neh (asing sangat) yang sangat suffered dan sengsara macam kena tinggal dengan harimau dan singa dalam satu kandang ke apa ntah. family yang lainnya dengan gembira pergi menghirup udara segar sambil menikmati pemandangan yang indahsambil madi air pantai di Port Dickson. sedih kan??? macam anak angkat ke anak pungut. woo, wooo, woo.. kenapa aku disiksa, kenapa aku dihina...terus nak jadi Kassim Selamat.

tapi Alhamdulillah, semuanya selamat di sini..lagi a few weeks akan bergembira, berdansa dan bersamba sebab mendapat gelaran FULLY-TRAINED TEACHER lepasni kalau nak pergi madi pantai tak balik-balik pun boleh sangat dah. KAHKAH

~Insyaallah~

5 feedback:

hidayah said...

ops..
mcm lambat je nk tya..
yaty study mn ?

hoho~

Fina said...

selamat jugak yaty even dikelilingi harimau dan singa ye? hehehe

po+yaty said...

kite dekat

INSTITUT PERGURUAN GURU MALAYSIA
KAMPUS TUN HUSSEIN ONN
BATU PAHAT< JOHOR

yaya

hahaha

po+yaty said...

fina

ye la..

sebab dah same geng singa

dia tak makan kawan

azzah husna said...

pegi merendek waktu malam ye....kantoi