Wednesday, June 10, 2009

1 more to go


8.30 - 11.00 pagi

waktu yang paling tenat. tak pernah rasa tenat camni. tak pernah ah. masa jumpa bakal ibu mertua pun tak pernah rasa setenat ini. eceh, bilakah itu? mimpi disiang hari kah? backtalk. hari tu pun ibu mertua tersebut jauh beberapa meter di ruang tamu kau dah pusing jalan belakang berkaki ayam. siap suruh kezen tutup front door. tu belum meet officially. konon tak tenat. *blushing* kenapa jadi filem ibu mertuaku pulak neh? bukan cerita exam kah tadi? baik blah wei sebelum Yaty mula cerita adegan ngeri Kassim Selamat nak cucuk mata dengan garfu pulak..auwwwcch..sengsara. talk about Kassim saya ada kisah nak cerita sikit. kan dah cakap, baik blah awal-awal tadi. HAHA.
Kassim @ Karim
dekat kafe neh ada seorang makhluk Tuhan paling seksi yang buat roti canai. KAHKAH seksi sangat!!!. tak tau nak identified dia bangsa apa. mamak kah atau india. yang saya tahu nama dia Karim sebab budak-budak lelaki suka sakat dia neh. dia tak faham Bahasa Melayu totally. yang dia tahu cuma senyum. orang cakap nak roti sardin, senyum, mintak roti telur pun senyum, orang cakap dia macam-macam pun dia tetap senyum. jadi, budak laki suka sangat buli dia to the max, macam kalau saya jadi Karim saya nak retire je jadi penebar roti canai, baik cari kerja jadi model minyak roti canai ke apa. KAHKAH. mereka selalu main-mainkan dia. sebagai contoh

Am: Karim, roti canai one, L***** lebih
Karim: blurr***
Am: L***** tu bawang
Karim: oke *dia dah set dalam mind L*****= bawang

kan tak baik tu. tapi bukan kisah bad word tu yang nak cerita, tapi my friend neh memang mati-mati ejek yang Karim neh dah fall in love dengan saya. kenapa? everytime saya masuk kafe dia punya senyuman memang melebar sampai telinga. masa 1st day having breakfast dekat kafe, dia buat roti canai sampai hangit. ni cerita betul neh. jadi, sejak detik tu, kawan saya asik "Yaty, Karim dah cari port baik" nak mentatap wajah saya neh. macam geli je ayat neh. *puking* tapi betul lah. kadang-kadang macam malas nak pandang. tapi, senyum itukan sedekah. sebelum keluar kafe tu, sedekahkan lah senyuman mahal neh. baru dia boleh menghasilkan roti canai dengan produktif. KAHKAH huh, apasal bunyi riak neh. istighfar, istighfar.

abes dah cerita Karim. nanti kalau ada yang fun untuk digelakkan bersama, saya takkan lokek punya.

tadi, everything going well. masa jawab objektif, pejam sebelah mata je. cehh, riak lagi. malas ah layan Yaty. tapi, tapi, tapi, masa jawab esei, pen sampai panas keluar api. ni pen A. Sham. siap tiup pen lagi sebab panas. KAHKAH. apa akallah. saya perah otak sampai keluar ayat yang memang tak masuk akal, siap tergelak sendiri baca ayat entahpape tu. seriously, sampai lecturer tu datang tengok saya. dia ingat saya tengah karang surat cinta ke apa. takkan karang esei cabaran masa hadapan yang bakal dihadapi guru boleh buat orang tergelak. bukankah kena buat muka serius dengan dahi frowning tak ingat. well, encik tak tahu saya buat esei macam tulis blog.
thanx to En. Roslan sebab bagi petunjuk jawapan sikit.

ah,kepoh sangat. macam orang lain dalam dunia neh tak pernah sit for exam kah? KAHKAH. memang banyak sindrom-sindrom pelik yang di alami hari ni:

macam contoh, jalan gigil dari asrama sampai kelas exam. tapi, jalan penuh semangat dari bilik exam ke kafe berhampiran.HAHA. lepastu boleh ingat nota warna apa yang ada jawapan untuk soalan, tapi tak dapat nak ingat apa jawapannya. pelikkan.

tinggal paper Pengajian Melayu esok. tak sabar nak rakam muka lega lepas exam. tak sabar nak oyyeh, oyyeh sakan, tak sabar nak pergi mandi pantai, eh eh mandi pantai?? siapa yang ajak neh? you jangan buat-buat lupa oke! baru perasan sejak seminggu neh memang takda kedengaran bunyi musik langsung. sumhow saya manusia yang tak dapat terima dua benda dalam satu masa (study + musik) memang kena senyap sunyi macam dalam rumah mayat. ah, kau pergi la study sana dekat morgue. nasib baik punya rumet yang memahami. hari neh baru lah kedengaran musik berkumandang dari bilik 003 neh. kejap je. jap gi senyap lah balik jadi rumah mayat semula. KAHKAH.

5 feedback:

zaradgreat said...

ahahaa.gudluck next paper yaty! hohoho.jalan pegi xm jangan gigil2...

asna cute said...

WoWWWWowowowoooowowoow
seorg pelajar yg cemerlang lg berdedikasi untk bjaya mencapai CGPA yg 4+ nieh!!!

Lepas nie sis bley ar ngorat mamak karim tuh ek hahaha =p

All the best sis jawab final paper.. pastu kita enjy yeaa!!!
jum dating sekali sekala nak?

heheheh

hidayah said...

yaty !! sempat lagi tu bergamba sebelum exam. nampak sgt exam tu senang...hehe

Jard The Great said...

kim salam kat karim.. hehehe..

po+yaty said...

zara

dah tak gigil dah..gagah

asna

nak je. tapi, asna turun S. Alam la. ajak your dear sekali eh. haha

yaya

senang gilos..*dengan muka yakin*

Jard

tatau dia islam ke tak. HAHA

masih dicari identtinya..