Friday, May 1, 2009

hutang tag

kita mulakan hari yang indah dengan tag.
di mulakan dengan Bismillah, di sudahi dengan Alhamdulillah.
ah, sudah kau

tag Indah (macam best)

You've been tagged, and you're supposed to write a note with the "ABC's of Me." At the end, choose people to be tagged. If I tagged you, it's because I want to know more about you.

A - Age: 23 +++
B - Bed size: Single Bed
C - Chore you hate: mengkemas rumah. tak best langsung!!
D - Dog's name: kalau ada nak bagi nama SNOOPY
E - Essential start your day item: HP, nak kejut sleeping beauty yang satu. aik? you beauty?
F - Favorite color: PINK
G - Gold or Silver: White Gold (bole ke?)
H - Height: 159 cm
I - Instruments you play(ed): mini okestra main RECORDER, AYSK Band main TRUMPET
J - Job title: tukang kebun+kerani+doktor gigi+makcik kantin = Teacher LISDAWATI
K - Kid(s): apa kids? kid pun takda
L - Living arrangements: depends on TAKDIR
M - Mom and dad live near or far: very near and dear to my heart
N - Nicknames: Yaty, Hidayati,
O - Overnight hospital stay (other than birth): i wish i don't have to stay in that scary place
P - Pet Peeve: ape neh? ape neh?
Q - Quote from a movie: "you complete me" - Jerry McGuire
R - Right or left handed: Right
S - Siblings: 4
T - Time you wake up: noon
U- Underwear: watdehell_)(*(*^*%%$@$ Pierre Cardin
V - Vegetable you dislike: as long as their name vaggie. i dislike forever. hahaha
W - Ways you run late: ntah
X - X-rays you've had: 2 kali. masa masuk Poli dan masa masuk maktab
Y - Yummy food you make: Caramel
Z - Zoo favorite: Zoo Melaka

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

tag K. MASY

Tag yang bermotifkan history of blogging


Nyatakan usia blog baby.

baru setahun jagung. (kenapa mesti jagung eh? nape tak setahun terung ke, timun ke?) start buka blog Oktober 2008. sebelum neh menulis di blog frenster je.



Terangkan kenapa baby berblogging


kenapa berblogging? diary dah penuh. malas nak beli baru. tukarkan diary dalam bentuk blog dan boleh dibaca oleh semesta alam. kalau kita marah dalam diary je, orang yang kita marah tak tahu. sekarang kita boleh mensumpah seranah orang tu secara terbuka. dan orang tu boleh baca dan simpan dalam hati dia. HAHAHA.

saya suka menulis. blog dekat frenster pun memang layan. kemudia, kawan yang bernama Butet mensarankan saya buat Blog sendiri. dia kata best. Kakak saya pun ada blog, jadi, dengan bantuan khidmat nasihat kakak, terhasillah blog yang ada sekarang, dan sekarang pun saya lebih hebat dari kakak sendiri.


Nyatakan blog pertama yang baby baca

Blog Butet kot, tak ingat, ke blog kakak, ke blog Chika ke blog pompuan... entah



Letakkan entry pertama blog baby

Sunday, October 26, 2008

curhat

i've been searching 4 a long tym..to 'curhat' (dian sastro pny skrip).too many things to tell n confess..well, atas pertolongan my dear sista..hasilnya, dis cute blog.setelah keep fighting, yelling n screaming..aku dpt ape yg aku nk exactly..sedap mate memandang, sedap lg hati aku nk b'cerita.itu pun aku upah die dgn AYAM BBQ BEREMPAH MEXICAN yg aku bakar sendiri n air strawberi wif ais...yummy..aku nk jdkan tmpt free utk aku cerita wifout any fear..title pn real life..uncut..so...it's all in here..

4 starting..aku x ksh sape2 nk bace blog aku ni s long lps tu jgn nk mengate aku, or nk korek2 rasie aku or jd spy..enough is enough k..juz b urself n out of any business..wat past is past..

memandangkan masih lg ada sisa2 aidilfitri, msh lagi ade open house yg nk dihadiri..d problem is..aku x tau nk pegi dgn sape sbb aku sorg2 je kat umah skrg..how pathehtic my life would be..sume ade life msg2..aku je yg stay umah ala2 perempuan jawa terakhir...semua yg berlaku ni ade sbb n berkait dgn kisah semalam...

biarlah semalam berlalu..aku nk tutup cite lame n move on..pagi td mate aku pun cam bola golf. sumtyms rs kesian dgn mate aku ni..hati aku pny pasal, mate aku jd mangse..well, oleh sbb sume organ ni part of my body, jd dey all akn rs..sdeh same sdeh..hepi, same hepi..x gitu?? cube tny organ2 korg..mesti dey all agree..=)

am glad finally i hv my own blog..so guys, welcome me wif warm heart k..till next..

hahaha. cam tak sangka je dari takda orang baca sekarang ada la a few yang mengikuti. thanx guys





Huraikan entry tersebut

eleh, mana nak ingat dah. masa tuh gaduh dengan yang tersayang kot. pastu buat blog. ah, memang tak ingat.



Letakkan satu pic yang baby paling suka dalam blog nih!

aleh. suka taw!!! gambar-gambar yang tersayang






Harapan baby

semoga dapat berkongsi cerita suka dan suka. duka nakmo cerita. haha dengan rakan-rakan baru di alam maya. seronok dapat kawan baru. lagi-lagi yang suka bakar blog orang. haha



Pas tag nih kepada sesapa yang baby nak.
tak tau nak pas baton kat sape. sapa nak amek baton neh. sila amek






dah abes. yay. tak hutang lagi. yay

5 feedback:

hidayah said...

lepas ni nak kasi tag la kat yaty. biar bhutang lagi.

ceh! jahat gile yaya ni.

hahaha =))

po+yaty said...

yaya...

nape nk jd evil neh?

hahaha

bulan darling said...

sa[pe baby????

po+yaty said...

aku la baby. haha

DiNa-DiaNa said...

suke part boleh kutuk orang yg kite geram..pastu org tu boleh bc..pastu die just simpan dalam hati jer...

hehehhehe....
padan muke..sape soh bc..