Friday, May 1, 2009

Everywhere

uhhh.. tangan dah gatal-gatal. badan dah panas, berpeluh-peluh, jiwa dah kacau. hakhak.
suka pembinaan struktur ayat yang menyerlahkan kepoyo-an neh. suka suka suka

suka syok sendiri
suka lah
suka

almost 3 hari tidak menatap wajah blog kesayangan hamba neh. 3 hari oke. satu masa yang agak lama. apakah yang diusahakan oleh Yaty selama 3 hari tersebut? hingga melupakan blog yang amat berharga neh? adakah sudah menjadi peladang berjaya atau menjadi penternak ayam termaju. ah, tak payah nak bersenda loka bersama singer sangat. bukan best pun.

saya sangat dikejar kesibukan. semua orang pun sibuk. itu saya tahu. yang anda tak tahu ialah. saya sibuk. HAHAHA. nampak sangat dah katandusan idea. mood tak bagus sangat 2, 3 hari neh. macam di haunted mimpi ngeri. jadi, untuk berlawak ketawa, menghasilkan entry yang boleh buat orang HAHAHA memang takda.

Last tuesday lecturer telah menghadirkan diri dalam bentuk manusia yang nak observe saya. saya yang dilahirkan memang untuk bersedia telah pun bersedia. apa neh, apa neh. dia observe 2 subjek sekali. gagahkan diri juga lah. halangan-halangan kecil yang mendatang pun, di tangani dengan hebat. tengah-tengah kalut tak terkata, ada pula budak demam. pastu pergi muntah selambak dalam bilik kaunseling. saya; yang bernama kalut ni pun berlari-lari anak carikan baju dan seluar ganti, plastik beg, cari cleaner suruh cuci muntah. ughhh...

tamat je observation, terus cari makan. perut dah berkriuk kriuk bawang rangup bernyanyi. semua like kesiannya dia tak makan. masa tu dah pukul 4.40 petang. imagine baru makan tengahari. yang kakak bernama Teacher Rasamani neh tolong ambilkan nasi letak atas meja, yang sorang lagi kawan bernama En. Norman Hakim (bukan kekasih gelap Memey) sangat baik hati membelanja air tebu seberang jalan. see, semua kawan-kawan memang sangat supportive di kala dalam kekalutan.

tepat 5.30, saya pun tumpas di dalam kekalutan lalu mentumbangkan diri dalam surau. tapi masih lagi dengar suara-suara simpatikan si kalut neh

pukul berapa la tido buat ABM tu.
kesian dia, kena panggil lecturer dia suruh tengok apa jadi dekat dia sekarang.
HAHAHA.

tu la seronok berkawan dengan kaum ibu. mereka sangat penuh sifat-sifat keibuan yang melimpah-limpah untuk saya. saya rasa disayangi macam anak sendiri. ah, sudah kau. macam tak cukup kasih sayang pulak.

bila dah balik, my stuff everywhere. depan rak kasut ada sebeban, dalam kereta bersepah-sepah, atas meja makan, dekat dapur. my stuff all over the place. lappy kesayangan siap tinggal dalam kereta. nampak sangat dah tak berharga. sampai emak yang kutip bawak masuk bersama sedikit ceramah ringkas. ingat nak beli murah ke?nanti kereta dipecah orang macammana, lappy hilang, kereta rosak. macam banyak duit sangat........dan seterusnya.

sekolah pula, tak payah cerita. sikit hari lagi buat tunjuk perasaan depan sekolah. HAHA mesti muka saya masuk TV. hal-hal sekolah tak boleh bawa masuk blog. buruk padahnya. takpa, simpan dalam hati je. kau sengsara terseksa macammana pun, kau duduk lah situ untuk 3 tahun akan datang. hanya perkahwinan yang boleh selamatkan saya dari lembah sengsara (?)

oyya, permintaan macam dah termakbul. Dak Yang sudah kembali ke pangkuan keluarga malam tadi. YAYAYAYA!!! tapi, sampai sekarang, takda orang ajak dating pun. '______________' kannnn malu. syok sendiri je. BF kau dah tak sayangkan kau dah. HAHAHAHA SHUT UP!!!!

pengakhiran yang tak indah sangat... '____'

9 feedback:

Binjaie said...

Npe jadi gitu?

mira said...

haha sian die sy0k sorg2.. sian die bf xajak dating pn.. sian die kne cuci muntah.. ngee neway, akak ni cikgu ke?

Binjaie said...

'Lapor segera perubahan kesihatan dialami pelajar'

PUTRAJAYA: Semua guru diarah melaporkan segera sebarang perubahan kesihatan yang dikesan pada pelajar bagi mengelak sebarang penularan wabak selesema babi.

Timbalan Ketua Pengarah Pelajaran, Datuk Noor Rezan Bapoo Hashim, berkata guru tidak sepatutnya mengambil ringan perkara itu dan perlu membawa segera pelajar yang batuk atau selesema berjumpa doktor atau memaklumkan kepada ibu bapa mereka.

virusatu said...

amboi yaty..dua tiga menjak ni nampak cm jiwa kacau je..hehehhehehe..sabo2..cuti tiga hari..inchik bf sure ajak berjimba jimba tu..heheheheh..cintan cintun sana sini..heheheh

suezensuzanna said...

uhu....hal2 skolah x leh bwk msk blog yer...haah...buruk padahnyer

po+yaty said...

binjaei

budak tu demam panas. sampai muntah-muntah. huhu

anyway, mana blog awak en. binjaei? dah ilangkah?

po+yaty said...

mira

memang kesian kat kite. hehehe

ye la mira

kite cikgu in the making

po+yaty said...

k. ain

ye la k.ain, ajk cintan-cintun maghrib2

hahaha

po+yaty said...

sue

ye la, nnt kena saman ke apa

takutttt

tp sekolah memang tgh hot