Saturday, May 2, 2009

Datuk Po Chong Wei

- Jom jumpe
.
.
.
- Adik Chong Wei telah kembali. HAHA

*blur*
.
.
.
anda pun blur?? jangan runsing. saya akan merungkaikan maksud mesej tersebut. HAHA dah macam Madam Zora mentafsir mesej.

mesej 1
mesej tu diterima semalam. dikala senja melabuhkan tirai, cehhh. sapa yang hebat sangat buat ayat sastera neh. tu la kata-kata keramat yang ditunggu sejak berkurun lamanya. err, padahal baru semalam dia balik. oke takpa. exaggerate tu penting untuk mengindahkan ayat dalam blog. tapi memang tak dapat agak yang Dak Yang nak ajak keluar lewat petang tu.

saya pun takda la reply sebab HP dah tinggal kat atas

suddenly

lelaki ini yang selalu mencintamu
selalu, tanpa ragu

bukanlah dia menyanyi depan rumah sambil melutut bawak bunga ke apa, bunyi telefon saya dari atas. HAHA. Dak Yang ajak pergi Secret Recipe nak beli kek Abah..oyya

Happy Birthday Uncle!

saya pun, bersiap secara Flashman, mandi secara Flashman, pakai baju pun secara Flashman. sampai terbalik-balik baju. excited sangat.

mesej 2
penyakit Shopaholic dah menjangkiti Dak Yang. Pagi semalam, dia pergi bershopping-mania bersama keluarga. dari OU membawa ke Sogo. dia pergi mentipu mama kata sale dekat Sogo, padahal, dia main petik je sebabnya dia nak pergi beli raket dengan kasut badminton. tengoklah lelaki. kalau barang dia, sanggup nak tipu-tipu. ceh, perangai sapa yang buruk sangat neh. BF sapa? BF sapa? tolong collect dari blog saya. HAHA. setelah diracun pemikirannya oleh Dr. Airil dan Eri (Eri, apsal pegi racun suruh beli kasut dan raket? baik suruh dia bagi 1k tu dekat GF dia neh) Dak Yang telah membelanjakan almost 1K untuk 2 benda seperti gambarajah di atas. sanggup cari kedai yang tokey dia adalah tukang~betul~tali~raket~Chong Wei. baca senafas lagi hebat. yang, you jangan lupakan jam Swatch yang tali hitam kilat-kilat tu oke.memang manis kalau di tangan i. HAHA

p.s: kalau you still tak dapat kalahkan Dr. tak tau lagi alasan apa you nak bagi lepas neh.

yang menarik perhatian saya bukanlah raket ori dan kasut tersebut. tapi permaidani yang ada teddy-teddy. siyesly comel sangat. malu sikit lah you, lelaki gagah tapi ada permaidani yang sungguh comel. you pun comel. ah, nak jugak sesi puji-pujian.

petang hari kami bercinta di bawah sinaran rembulan, di bawah lampu minyak tanah dekat Secret Recipe. berkongsi sepotong kek dan segelas air masak (Apple kasturi). HAHA. kan dah dating secara low profile. takpa, konon-konon mengamalkan pepatah sharing is caring. padahal, nak bayar bil dah terkulat-kulat seluk poket kiri kanan. HAHA.


tak habis-habis bercerita pasal raket baru dia. tak cukup mulut, dengan tangan-tangan sekali bergerak konon-konon tengah main badminton. sebagai GF yang sangat supportive, saya pun layan jugalah cerita dia sambil tumpang gembira. kang sentap kang. tumpang gembira je lah, nak tumpang duit? in my dream!!

sekarang tengah tunggu mesej keramat lagi. kemana lah nak bawa saya hari ni, ke kayangan, ke bulan, bintang, taman tergantung babylon, segi tiga bermuda. ah, sudah kau Yaty. ayat orang bercinta memang menjengkelkan. tapi, nak buat macam mana. musim bercinta sebulan sekali. kenalah di hiasi dengan cerita indah yang berbunga-bunga. ma
cam blog ni saya yang punya. eh, memang lah blog saya kan?

nak tengok wolverine, nak tengok wolverine, nak tengok wolverine
i LoveHugh Jackman, i Love Hugh Jackman, i Love Hugh Jackman
you?
.
.
.
i love you

10 feedback:

Binjaie said...

Salam,

Dr. Airil Sheratok ke?

hidayah said...

wa..i love u too la yaty..

habiskan masa sepuasnya k..

bila nak settle down?

po+yaty said...

binjaei..

ye la tu.

knal ke dgn dr 2?

po+yaty said...

ala yaya..

kite kecik lagi. HAHAHA

lmbt lagi kot ya. tggu la dia abes study tuh

zaradgreat said...

wah2..
terer maen badmintn aaa nih
sangat hebat beli mende alah tuh ngan 1K..
ggagagaga

virusatu said...

amboi cik kak..cintan cintun sakan na..secret secrit sakan na..amboi2..jelous ni..tu buku sekolah dah check ke tu..hehehehehehe

asna cute said...

wahhh main badminton kaaa???
Nak join nak join nak join!!
=)
ngeh ngeh ngeh~

po+yaty said...

zara..

ye la, dia rs sgt hebat

abeskan byk2 duit tu

hahah

po+yaty said...

k.ain

bile kekasih pulang

buku sekolah da tolak tepi siket

haha

po+yaty said...

asna

nk join yaty tengok?

bole2

hahaha