Wednesday, April 15, 2009

Setahun Pemergianmu

Lepas mandi, rasa refreshing sangat. Dress-up in baju tidur, pakai cermin mata, buka laptop. Ahhh, ready dah untuk menulis. Rasa macam perempuan genius ber-IQ tinggi. Style tu penting walaupun bukan orang Nampak macam mana rupa yang tengah menulis neh. Macam rupa tak siap, dengan rambut serabai dan berbaju kelawar pun boleh kelentong kata cantik juga. Ok. Jangan terpedaya dengan tipu helah penulis neh.

perenggan seterusnya sedikit menyentuh kalbu. Dah sedia dengan tisu 3, 4 kotak? Tisu tandas pun boleh. Tolong lap air mata dan hingus tu. Jangan sampai berjuraian kena dekat keyboard anda. Eiii…Geli lah

15 Rabiul Akhir genaplah setahun pemergian Allahyarhamah Nur Aisyah bt. Mohd Nor Wahid.

Al-Fatihah

.

.

.

.

.

Siapakah Nur Aisyah tersebut? Dia adalah anak buah yang pertama dalam keluarga. Anak kepada abang saya. Dia juga cicit pertama dalam keluarga besar kami. Tapi, dah ditakdirkan. Allah lebih menyayangi Aisyah. Dia meninggal dalam kandungan lagi. Waktu tu usia kandungan kakak ipar dah masuk 7 bulan.

Everything out of sudden. Masa hari Ahad tu, sekolah buat sukan tahunan dekat stadium. Everything was normal. My Sis-in-law pun buat kerja ringan je. Dia pun masih rasa heartbeat dan baby masih bergerak. Tak sangka pada esok harinya, dia ke Hospital Razif untuk buat tempahan katil nak deliver nanti. So, doctor suggest buat check-up. Sebab rasa takda masalah tadi, my sis in law pun setuju je. Suddenly doctor sangat shock dan tergamam.(agaknya lah. I wasn't there). Dia call another doctor takut dia tersilap kan. Ye la, doctor bukan selalu betul. The other doctor pun terkejut dan confirmkan the sad news. Baby you dah meninggal 2 hari yang lalu. (sorry K.Adah kalau info tak betul. Ingat-ingat lupa).So, my sis in law ni terus menangis bagai tiada esok lagi. I mean, she's crying a lot. My brother pun sangat shock because that was their 1st baby.

Saya sedih sangat. Sebab saya sangat excited nak dapat anak buah. They can call me aunty and saya boleh beli baju yang comel-comel. Ye la, nanti I have a strong reason untuk pergi Guess Kids. Selalu usha dari luar tingkap je. Saya dah siap ada nama untuk kami berdua. Kau tengoklah, sapa punya anak ntah. Makcik dia yang lebih-lebih nak gelaran. Mak Iti n Cik An. Hah, ambik kau. Tolong malu sikit dengan mak ayah dia sekarang. Tapi, truly saya sangat-sangat teringin nak jadi aunty. Ada sapa-sapa nak jadikan saya Aunty angkat. Ambil no telefon neh..01….

Selepas my sis in law masuk hospital untuk deliver baby. Saya ni dah macam ayam berak kapur. Tak boleh duduk diam. Macam kucing nak beranak? Ok. Same diff. Bimbangkan my sis in law? Yes of course. Takda hati perutlah aku ni kalau tak bimbang. Yang kedua saya ada masalah tak boleh berdepan dengan jenazah. Nanti akan jadi lemah lutut, badan tak bermaya, semangat hilang semua lah. Saya memang fobia bila berdepan dengan hal-hal berkaitan dengan kematian like van jenazah, kapur barus dll. Eii, tetiba bulu roma neh naik. Am serius.

Petang, balik dari sekolah, saya tengok rumah sunyi je. Saya kata, apa akan jadi kalau saya masuk rumah terus terpandangkan apa-apa. (toleh belakang jap) Saya berjengket-jengket masuk rumah sendiri. Ehh, dah la. Biarlah entry ni tak habis. Dah seram sangat. Ok ok. Saya doakan Arwah Aisyah tenang di sana. Err, memang la. Dia dah jadi bidadari syurga dah. Aisyah akan jemput ibu dan ayah dia masuk syurga nanti. Jangan lupakan Mak Iti ye. Mak Iti sayangkan Aisyah juga. Ada niat nak beli Guess Kid untuk Aisyah. Tapi…

To my bro n sis in law. Be strong keyh. Aisyah is there waiting for both of you.

MAKKKK!!! Malam ni nak tido dengan emak…. Huhuhu~~~

13 feedback:

zaradgreat said...

aaaaaaaaaaaa
sedey nye
takziah ek
al-fatihah~

MisZ PinKy said...

takziah yeee..

virusatu said...

al-fatihah utk arwah..takziah erk..erm..ain dpt rase klu org yang kite sayang pergi dipanggil Ilahi..tak dpt nak buang kenangan dengan Arwah..erm..tetibe je teringat kat arwah adik..Al-Fatihah to both of them..huhuhuhu

poyaty said...

zara -> thanx awak

pinky -> thanx

ain -> tu la. sedih rs di hati.kita sama-sama doakan utk mereka..

Masy said...

takziah..

tp dlm cite ni ade cite seram ke?

poyaty said...

k.masy

tade cite seram pon.ketakutan sendiri

kahkahakhakupengecut

goodmorningteacher said...

aduhai..ini sgt sedey.. macam pelakon dynas pon keguguran setelah 7 bulan peknen.. innalillah..

cIk pEnNa said...

sedihnye yaty..
salam takziah ye..

poyaty said...

k.lynn -> tuh la. da ketentuan camtu

cik penna ->thanx wak

Cik Angah said...

takziah...

huhuhu...

Binjaie said...

sob, sob, sob

Uncle Lee said...

Hello Poyaty was at Masy's place noticed your callsign...and sibuk over.
Nice blog, love your humour.
Bahasa saya lebeh kurang 28%, belajar before Merdeka, ha ha.

But boleh la faham your humour...ha ha, da mandi da refreshed to hit the laptop.
Ha ha, you have a pleasant weekend, best regards, Lee.

poyaty said...

angah -> thanx dear

binjaei -> sup sup sup

uncle lee -> tq lee 4 reading..