Thursday, March 19, 2009

>>>>WARNING!!!!

wah. sangat gembira memblog tiap jam. macam dah tak punya life dan kerja lain saja. saja nak bagi yang lain cemburu ni bahawa guru-guru sedang bercuti kerja. so, nak enjoy cuti ni puas-puas. sampai muntah-muntah duduk rumah sebab takda pergi mana. i tell u, kalau saya tak sidai kain, memang saya langsung tak kena pancaran UV. KAH KAH. boleh bertukar jadi vampire neh sebab tak boleh kena matahari langsung. nanti am melting. ok, crap. NEXT!

HAHAHA suka memblog sebab nak bagi orang muntah untuk membaca semua entry ni. hari tu ada yang komen, kata tak update blog. sekarang blog akan di update setiap minit dan second. sampai saya pun jadi pening. lepas update blog, turun makan, kemudian naik, update blog lagi dan turun cari makan. rutin akan di ulang sampai rasa nak pengsan. kalau turun takda makanan, akan reka makanan sendiri yang tak menjadi. bila give up, tinggalkan makanan tersebut, suruh orang lain clean the mess yang saya buat. watdehell?? perangai ni buruk. jangan jadikan tauladan semua. NEXT!


sebelum berkahwin ni, saya dah di beri briefing. KAH KAH. kahwin pun ada briefing? walaupun bukan nak berkahwin dalam masa terdekat ni, apatah lagi hujung minggu ni. saya tetap kena dengar briefing dari Fasilitator. Mr. An. err! Encik, saya pergi kursus kawen pun belum, apatah lagi, ada calon hantar proposal. camne ek?

  • kalau tengok AF sampai tak ingat dunia, saya akan dicampak dalam store
  • kalau demam pun mesti memasak, baru suami sayang dan terharu dan akan hantar ke hospital 5 star dan dapat layanan 1st class (hah!)
  • jangan gosok baju suami sampai hangit terbakar, buruk padahnya
  • jangan tangguh kerja, nanti suami campak keluar
  • rumah jangan bersepah, nanti kena kaki kiri atau kaki kanan (amboi!)
  • jangan buat makanan separuh jalan macam tadi, lepastu pergi tinggal untuk main game 'The Great Chocolate Chase' (best gila kau game ni.)
  • jangan, jangan, jangan atau suami akan pergi kawen dengan maid yang pandai kemas rumah dan masak dan jaga rumahtangga. (aik? you nak kawen dengan Yanni ke Yang? janganlah, Nauzubillah)
sebab dah berjanji dan bernanam azam dalam diri, nak jadi perempuan terbaik. haruslah saya mengubah diri dan hidup saya.

  • tak boleh cepat give-up
  • tak boleh malas lagi
  • tak boleh buat kerja tangguh-tangguh
  • tak boleh nak berblog secara every second
  • tak boleh tengok AF (alaaaa)
  • tak boleh tidur lambat
eh, sekarang dah terlebih masa tidur. jadi, kena pergi tidurlah.

p/s: Yang, you jangan bimbang hidup akan jadi sia-sia nanti. i akan jaga you kan? kan? kan?
milo dan nescafe semua tak leh challenge i punya. (riak? Istighfar istighfar)

3 feedback:

suezensuzanna said...

wah.....briefing sebelum kahwin....canggih:D

asna cute said...

Eh eh bagus yea ada tips n nasihat gini. At least sesapa y xkena ceramah tu bile bace entry nie dah kena ceramah sama la kan hehehe.

ohh mama! saya mau tawin!~ hehehe

poyaty said...

sue: hehehe.. tu la. kena buka telinga besar2 ni.

asna: saya pun mau mau mau kawen juga!!!