Sunday, March 29, 2009

Here and There

Planning for this weekend:

Meeting BAKEB yang membosankan. *GRRR*

Jangan lantik saya sebagai apa-apa. Tolong jangan calonkan nama saya pun. Saya taknak terlibat dengan Majlis Tertinggi. Yaty adalah seorang yang pemalas dan tak rajin. (terima kasih sebab sudi kutuk saya) Tolong! Tolong! Anggap saja saya tak wujud disekolah itu. Anggap saja saya seperti banyang-bayang atau angin lalu. Anggap saja roh saya yang sedang mengajar. Sebab mereka suka pilih anak dara dengan alasan belum ada komitmen. Mereka tak tahukah yang anak dara lagi banyak komitmen? Komitmen untuk bershopping, komitmen untuk tidur, komitmen untuk menulis blog. See, see Semua yang disebutkan di atas tadi memerlukan komitmen yang tinggi. Mereka tak tahu. Tahukah anda anak dara yang tinggal disekolah tu Cuma 1,2, err..6 out of 120++ . Anda juga tak tahu. Anda bayangkan, sayalah yang selalu jadi hot spot. Ya Allah, tak malu. Statement 2 sec ago adalah berunsur masuk bakul angkat sendiri. Tak payah simpan dalam hati.

Wedding ceremony yang menyenangkan hati. YAY!

Mira bt. Mohamed Hidir akan mendirikan rumah tangga bla bla bla. Rakan sekolah menengah masa di Kuala Selangor. Dulu kami berempat satu geng. Memang rapat gila. Nama kumpulan kami AZIE. KAHKAH. Biasala dulu-dulu masa kat hostel, mesti ada klik pastu ada nama kumpulan sendiri macam kumpulan samseng ke apa ntah. Klik yang paling hebat mestilah yang ada ahli paling ramai pastu nak outing jalan segeng ramai-ramai, kalau sorang tudung pendek, semua kena ikut, pastu kain nak leret sapu sampah sampai koyak rabak. KAHKAHKAH. Jangan marah ok Kema dan Eca. sayang korang. Yang penting saya tak terlibat dengan geng tu. Saya geng baik. Saya dan geng hanya buat kerja stalk Our Dream Guy dekat Pekan Kuala Selangor je. Is that you Yang?. Cerita lama. So, Mira lah yang mendahului kami dan berkahwin dulu, Syida tengah buat Medic lagi, Zaffan pun dah kerja. Saya pula tengah tulis blog neh aik??. Rindu dengan anda semua.

Anda bagaimana? KEH KEH pasti lebih gempak dari saya punya planning. Pergi wedding ceremony pun dah kira paling menggembirakan. Macam loser yang tak punya life je. Orang lain nak pergi melancong keliling dunia naik yacht ke apa,tengok Confession of a Shopaholic, pergi beli kasut, baju, handbag baru ke GUESS sale! GUESS sale!( shut up! Kau tak tahu aku takda berduit sangat. Jadi tak payah nak jerit,jerit lelong macam boleh beli handbag dengan harga doposen ke apa. Bikin hati panas ok!) ataupun pergi jumpa sang kekasih(saya tersangat mencemburui anda). Tapi, tapi, tapi Pergi wedding ceremony sambil ditemani kawan-kawan pun boleh dikira best what. Sekurang-kurangnya saya masih punya teman. Tolonglah kata ya. Tolonglah jaga hati saya. '___________'

Oyya, ada yang lebih membuatkan saya DAG DIG DUG lah. Hampir-hampir terlupa neh. Adoi, cemas ni, cemas. CPR,CPR, neno neno. Tolong doakan saya ya!. The moment of truth almost appears. Whether our relation will continue to the next stage or... Nak bercerita detail, too personal for me. Nanti dah jadi drama sebabak sambil keluarkan air mata dan hingus- hingus hijau. Ih, geli lah kalau dibayangkan. Kalau perkembangan yang positif, saya pasti akan berkongsi saat manis ni bersama Cornetto. Errr… next!

Saya ada satu pencapaian yang boleh dikira agak membanggakan la this month. Saya pun macam tak tersangka saya dapat melakukan itu. *Drum roll* saya berjaya mengurangkan berat badan
you wish! Saya berjaya mengurangkan jumlah penggunaan bil sebanyak 100%. KAHKAH mentipu je. Saya punya bil last month hanya RM94 je. Percaya saya. Believe me. RM94 only! Murah murah! RM94 adalah bil saya yang paling rendah sepanjang 3 tahun penggunaan bil. Clap your hand. Am sure someone very proud of me right now. (I love you too)

Dan saya nak terus membangga diri lagi. Err, riakkah?( Istighfar, istighfar) saya dah beat my own BF. You dah guna more than RM100 in 5 days!! err.. walaupun tanpa sengaja, tak kiralah I menang, I menang (kalau I punya bil melimpah ruah, you punya ceramah tak habis sehari, siap ungkit hingga hujung nyawa lagi. sekarang, payback time. HOHO)

p/s: thanx sebab sudi bayarkan bil-bil saya yang melimpah ruah tu. andalah kekasih terbaik saya.

Mr. F

@@~~~~~Happy Graduation Day~~~~~@@

29.03.2009

Am very proud of you

Cepat-cepat dapatkan title Dr. sementara stok masih ada. KAHKAH

2 feedback:

Cik Angah said...

mak ai..panjangnyer...huhu..cik angah pening membacanya...ringkaskan..?hehe :) jgn marah eik..apepun congrats krn berjaya mengurangkan bil x smpi 100..hebat2..;p

poyaty said...

tak yah baca la cik angah. kehkeh