Tuesday, March 24, 2009

Diary Selasy Yaty

Selasy = Selasa (i love rhyming)

2.00 pagi: baru tido. Punya lah pulun sebab takut lecturer datang. Perut dah asyik bernyanyi je coba kau dengar, coba kau coba, diam bila ku coba berbicara dengan kamu!! Aku lapar ni tuan. Kau takda tahu nak makan kah? KAHKAH. Kesian dengan perut sampai meratap merayu menyanyi dekat tuan dia yang buat derk~ je. Kau tak fahamkah perut yang kalau kerja tak siap nanti telinga akan bernanah kena lecture dan muka akan tebal sebab malu. Kau janganlah jadi selfish, asik ingat perut sendiri. Kau cuba fikirkan perasaan kawan-kawan lain macam telinga dan muka. Maruah pun kau jangan lupa. Dia akan tercalar kalau kerja tak siap.

5.28 pagi : private number calling~~ watdehell!!?? Hello!! (Garang ni) %*&%^$$**&@#^ (dia cakap tamil!) WHAT DO U WANT!!?? Jerkah sekali. Kau takda tahu kah saya baru je tidur. Nak bergurau-gurau pun tunggu la pagi besok ke ape. Sorry, sorry wrong number. Baru kau tahu takut. Ha! Ha! Run away pig boy. Dari gaya dia tu macam nak kejut GF dia je. Cam nak bergurau subuh-subuh buta. Walaupun saya takda faham apa dia cakap. Saya dapat rasakan aura tu dari nada dia. Tapi, nak mati ke apa bergurau dengan orang subuh-subuh. kalau saya jadi GF kau pun saya minta putus jam-jam tu gak.

8.54 pagi : aku masih sayangkan katil, tilam, bantal Doremon muah muah. Hujan pulak tu!! Nak tido!!nak tido!! Tapi mata cam berat gila nak buka. Mata, kau jangan nak selfish ye. Jangan nak geng dengan perut tu. Pejam-pejam mata pun, bangun, undur, duduk, bangun, duduk, baring, calling~~. Nyempat juga. Tapi tak berjawab pun. Nanti call balik lah. Syuh syuh Pergi mandi!! *sigh*

9.15 pagi : hello Abang, dah bangun? Dah pergi kerja? Ok, bubye! KAHKAH. Pergi mesin kain, jerang air dan buka tingkap. Saya akan jadi suri rumah yang sangat success kalau tinggal sorang-sorang.Oh ye, lupa nak bagitahu. Saya jadi Putri Yang Terbuang lagi. Dah 2 malam duduk secara solo dekat rumah sendiri. Takut, tak takut la. Hati kena tough. Sesekali kita kena uji juga keberanian dan kejantanan kita. Err, aku wanita kan. Tak kisah la tuh.(padahal, sebab kerja tak siap. Hambik kau!! Padan muka sendiri)

9.45-12.21 : buat kerja secara takda noktah. Duduk tepi katil tu sampai lenguh-lenguh kaki tangan. Jari semua dah kebas. Saya sedang menulis buku saya yang ke-8. Hoi, hoi, mengaku je lah tengah buat lesson plan yang 2 minggu lepas punya. PEMALAS. Harap lecturer takda baca blog saya neh. Saya dah tak dapat tahan serangan malas, saya pergi glue 1 muka surat sebab dah tak mampu nak tulis lagi. KAHKAH. Ya Allah, Ampunkan dosaku sebab buat taktik kejam sikit. Saya dah berjanji takkan buat taktik tak baik ni lagi. Jangan tiru, jangan tiru. Sekarang dah rasa menyesal, saya pergi buat juga dekat mukasurat baru. ‘___________’

12.45 petang: sidai kain secara express. Tapi, tak sempat juga. Tercampak kain baju sebab pergi kejar jiran. (ehem, saya pergi sekolah tumpang jiran). Sampai sekolah baru perasan sesuatu. Saya takda makan dari malam semalam. Ampunkan saya perut. Jom-jom, saya pergi isi kau sekarang juga! err, sayang nak makan apa?

1.10 petang : ARHHHH. histeria dekat kentin (anak murid saya suka eja kantin macam ni, pastu saya ketuk tangan pakai duster) ada ikan keli masak lemak. Sebab taknak perut merajuk lebih lama lagi, saya hadiahkan dia dengan ikan keli tersebut. Err, sayangi perut anda setiap hari (Dak Yang suka nyanyi lagu ni everytime lepas makan). Makan sambil sembang kedai kopi dengan K.Intan. aik, bukan ke kat kentin tadi. Kalau dah lapar, memang tak dapat bezakan lagi dunia nyata dan fantasi. Apa neh? Ape neh? Layankan je la orang yang kebulur nih.

3.00 petang : perut dah mula memberontak. Tunjuk perasaan kau ye. Saya diserang pain yang teramat. Ubatnya, hanya tidur. Naseb baik, free banyak hari ni. pergilah tidurkan diri secara tak sedar kat surau. Orang Tanya pun saya buat pekak. Kau takda tahukah saya sedang dilanda pain yang tak boleh dicakap lagi??! Kalau orang lain dah tahu tengok saya terbaring kat surau tu, dah tahu dah musim apa yang datang.

4.00 petang : welcome back Yaty. Saya dah sedar dah. Bila sedar, perut lapar. Pergi join geng-geng tengah makan. Hoi, hoi muka tak malu, bangun tidur terus rembat makanan orang *innocent* Ubatnya Yaty, kahwin je. Tu la yang paling mujarab. Yang, you takda dengarkah cadangan untuk cure kan penyakit I ni? kita kena kahwin. HAHAHAH. Jom kawen esok, nescaya tak sakit lagi.

Sekarang. Saya dah bosan. Tak tahu nak reka ayat apa lagi. Err, ada idea? Tengok je la bantal busuk saya sebagai penutup tirai malam ni.

Kaki siapa ni? hei, hei pinky kau suka nak tumpang sekaki ye.

P/S: kekasih hati tengah tune gitar. Saya memang cair tengok lelaki main gitar. Tak sangka you ada bakat terpendam Terus terfalling-falling cinta. I love you banyak-banyaklah. Yang, cepat cepat music please. Err, nyanyi lagu burung tiung boleh?

4 feedback:

suezensuzanna said...

pergh bantal busuk dia....

asna cute said...

Huaaaaa confius confius tolonggg~
sis nie belajar lagi ker? mengajar ker? apa ek? confiuss~~
tolongg doremon sy kena culik
heheh batl bucukkk~ =)

poyaty said...

sue: kagum x dgn bantal busuk kita?

asna: kita tgh belajar dan mengajar. tgh praktikum ni. huhu~~

bulan darling said...

aku kenal menatang gemok ni!!!!!!!!!!!!!