Tuesday, October 28, 2008

luvbite vs sengat

gempaknye title aku

hari ni cuti peristiwa sempena deepavali. org2 yg b'kait dgn sekolah je yg cuti sbg contoh: guru n murid. tukang kebun n tukang sapu..keje as usual.sbb adenye cuti ni la buat aku boring tahap dewa-dewa..reason? 1st..aku dok umah sorg sbb org len ade hal memasing. 2nd aku je yg cuti org2 t'dkt x cuti pn..cth t'dekat, kakak, butet n mr.shy (sbb die da blik jb smlm).actually aku bkn nk cite psl cuti aku yg m'bosankan ni pon..

hari ni aku puasa.aku gagahkan diri jgk..reason?aku nk abeskan pose ganti aku yg 5hari tu n nk keja pose 6 yg da nk abes esok.so, aku ni wat 2 pose dlm 1 hr..(am i allowed 2 do dat??)dan bkn psl pose jgk yg aku nk citekan..aku nk cite len lg sbnanye..


pg td aku bgn pagi..which is one of 7 keajaiban dunia..sbb nmpk muka aku berkeliaran dalam rumah sendiri di pagi hari hakhak..aku target nk siapkan asymen aku sblm aku jejak kaki ke IPTHO terchenta..n sblm aku kne potong markah sbb tidak menghantar asymen on tym.jd aku pny planning 4 today:
  1. nak pegi CC cri bhn asymen (pdhal umah ade intenet..x phm aku)
  2. nk g tgk elaun klau da msk (bleh la g amek baju raya yg smpai skrg dkt tailor)
  3. nk g tempat tailor amek baju raya yg siap pd deepavali *sigh*
  4. klau no 2 xde,no 3 pn x jd..so..trus skip no 5
  5. blik umah tgk tv n siapkan asymen
*borinknye hidup ini*(tuka lagu farah breep breep)

lumrah hidup ni..kita merancang..tuhan menentukan.pe yg jd till dis moment? aku msh lagi berbaju tidur n menaip blog dkt tangga..reason? keta xde camne nk laksanakan sume perancangan td??nek bas?? (lg prefer tido atas katil) aku mandi pn td sbb k.anida nk dtg amik ubat..die da text me earlier..

yati akk dtg pkl 11.30 amik ubt. x pyh wat pape sbb akk pose last hr ni
aku pn x terpk nk wat pape sbb..aku pon pose. xkn aku yg pose nk watkan air utk org yg x pose? n luckily k.nida pn pose cam aku gak..jd aku pn syok2 layan grey's anatomy season 3 dkt 711 n sambung american sweetheart dkt 411..n aku tgk jam blik..OMG!! da 11.26 n aku blum mandi dgn rambut serabai n oily face..aku trus menaip pantas..

kak, klau akk smpai kite x klua, kte tgh mandi kat ats.tggu jap ye
teruk bkn perangai ni>>>PEMALAS.sbb k.nida dtg la aku mandi.klau x mgkn aku trus lyn tv sbb lps tu ade my wife n kids, hope & faith, harry potter again, just my luck...klau ikut TV mmg aku x bgn dr tmpat pembaringan..silap2 akk aku halau bile die pulang dari keje.aku pk nk bangkit bile azan maghrib je nnt..punya la truk perangai..

sbnanye bkn psl ni gak aku nk cite..aku nk cite yg ni..

early in dis morning aku da bkk laptop aku sbb nk mula asymen.b4 bkk fail yg b'kaitan..aku usha gamba mr.shy dlu..rindu!!(pdhal weekend ni fight week kitorg). aku ni sorg yg sgt prihatin.aku belek2 la gamba die scr detail..oleh krn aku ni over sensitif pd 1 gamba 2 aku nmpk sst yg sgt different..gamba ni di mms 2 weeks ago n aku b'peluang membelek skrg..

leher die merah!!!

t'kujut x dgn statement 2? aku pon... dgn hati debar2 kencang cam nk bekecai jantung aku msg die..
Y: leher abg merah nape?
F:ha?(ayt biase klau die mls nk fhm or wat2 pelik)
Y:ade gamba abg 1..leher merah cam kne geget..nape?
F:kne sgt(sengat)
Y:kne sengat pe kat leher 2 yang?
F:ntah tym nek moto ari 2
Y:cam luvbite =(
F: x

bile da puas ati dgn jwpn tu aku x tny da..kang ckp lbh2 da jd fight's month plak..so, aku pasrah je la..honesty is d best policy..(yeah....rite!)

Sunday, October 26, 2008

curhat

i've been searching 4 a long tym..to 'curhat' (dian sastro pny skrip).too many things to tell n confess..well, atas pertolongan my dear sista..hasilnya, dis cute blog.setelah keep fighting, yelling n screaming..aku dpt ape yg aku nk exactly..sedap mate memandang, sedap lg hati aku nk b'cerita.itu pun aku upah die dgn AYAM BBQ BEREMPAH MEXICAN yg aku bakar sendiri n air strawberi wif ais...yummy..aku nk jdkan tmpt free utk aku cerita wifout any fear..title pn real life..uncut..so...it's all in here..

4 starting..aku x ksh sape2 nk bace blog aku ni s long lps tu jgn nk mengate aku, or nk korek2 rasie aku or jd spy..enough is enough k..juz b urself n out of any business..wat past is past..

memandangkan masih lg ada sisa2 aidilfitri, msh lagi ade open house yg nk dihadiri..d problem is..aku x tau nk pegi dgn sape sbb aku sorg2 je kat umah skrg..how pathehtic my life would be..sume ade life msg2..aku je yg stay umah ala2 perempuan jawa terakhir...semua yg berlaku ni ade sbb n berkait dgn kisah semalam...

biarlah semalam berlalu..aku nk tutup cite lame n move on..pagi td mate aku pun cam bola golf. sumtyms rs kesian dgn mate aku ni..hati aku pny pasal, mate aku jd mangse..well, oleh sbb sume organ ni part of my body, jd dey all akn rs..sdeh same sdeh..hepi, same hepi..x gitu?? cube tny organ2 korg..mesti dey all agree..=)

am glad finally i hv my own blog..so guys, welcome me wif warm heart k..till next..a'ah ni kesygn abg an die


wif my sis yg ske mkn ayam goreng

raya 1st pose dpn rak kasut