Wednesday, November 26, 2008

1st day in....IPTHO

mengunjungi maktab kali ni lah yg plg x b'semangat utk kite. sgt bosan dan sgt x m'ujakan.kite packing brg adlh pd mlm pemergian n bukanlah kite jgk yg packing brg2 tu sbb ade seorg kakak yg penyayang lg baik hati telah meloadkn luggage utk dibawa pulang ke mktb.kite hanya duduk di sisi kakak smbil m'ugut.."klau x wat..aku xnk tlg" atau "klau x wat..aku xnk gtau".. sgt truklah ade perangai yg mcm gangster ini..PEMALAS n PENGUGUT.

oleh kerana kite ade perangai yg sedemikian, maka asymen yg diwar2 kan akn dikerjakan tidaklah juga m'jd..apabila sudah establish sbg pemalas, jd xde keje yg akn jd kemudian hari. tiba di mktb hanya b'kemas dan b'baring sambil menunggu rumet n rakan2 yg lain smpai. ini krn, selama 3 thn in a row, kite la juara dtg plg awl ke mktb.kdg2 ofis hostel tu pn x bersedia dgn kunci.tp kite sudah t'sengih2 dpn pintu b'tnykn tmpt kediaman.

oleh krn mood yg dibawa ke mktb adlh mood yg x b'semangat. jd sume pn xnk dilakukan t'masuklah mkn mlm. bila kwn2 yg sudah smpai m'ajak mkn.kite dgn muka toya ckp tak mahu pergi makan la. tp perut lapa. kite nk mknan tu t'hidang terus di dpn mata. mujurlah, ade seorg rakan yg sgt memahami n baik hati telah m'belikan mknan.

apabila masa yg seswai sudah tiba utk m'talipon 'lelaki ini' maka, kite pn m'taliponla dgn muka excited ttp dgn mood yg masih down jg.ayat pertama dia

"jgn ckp bru smpai 1 hari da nk mntk permission klua nk b'foya2"
muke excited td trud kendur n jd apam balik basi..dgn linangan air mata trus mengadu..
"org xde mood la..asymen pn x siap. pale da pening. mane ade nk klua"
'lelaki ini' terus b'simpati dan dgn nada memujuk. pegi la tido. asymen bole siapkan esk pagi sblm kelas. oleh kerana ade ciri2 pemalas td. pujukan itu jd penguat semangat utk trus tido. tido trus dgn lenanya..
bila hari siang..
kelas pertama sgtlah tidak mengujakan sbbnye..mmg xde mood nk blaja. sgt truklah walaupun pointer bole dikira highest (riak ke ayat ni? xde niat dihati) tp semangat blaja mmg hampeh. smpai rakan2 sekelas sgt pelik melihat perangai kami (kite n rumet) yg t'sgt malas tp bole menskor waktu exam.tp tu semua dikire nasib la jgk. sbnanye xde la excellent plus brilliant sgt pon..rezeki tuhan.
rumet plak seorg yg sgt elergik sepi dgn subjek PJ. bile tgk jadual, pd ptg ini ialah permainan semakin luntur semangat rumet utk m'hadirkan diri pd klas ptg. kite yg mmg pd azalinya x pny mood utk belajar tetapi pny semangat yg tggi utk tido (hasil pujukan 'lelaki ini' mlm td msh b'sisa) maka kite amik kptsn utk m'tidokn diri tnp sedar. smpai jiran2 sblh bilik da ketuk 100x tp kite ttp wat2 tido mati. at last mereka gv up jgk n pegi tgglkn kami.
yg wat klakonye..pkl 4.30 PKO kami, k.aya da m'talipon n m'bagitau yag pn. zarina sudah menunggu kami utk dtg ke kelasnya. bile dgr name pn. zarina perut trus t'kecut2 sbb die seorg yg sgt garang. kite dan rumet yg mulenye enak dibuai mimpi indah trus bgn dgn t'pnga2 dan t'takut2..
rumet: camne nk g klas ni beb..pn. zarina da tunggu
kite: i nk g jgk la beb. dr die t'tgu2 nnt die mrh
rumet: kne mrh dpn org lagi malu
kite: abes x g lgsung lg die mrh
rumet: i x nk pegi
kite: i nak g.
slps kate sepakat dicapai, kite pn menuju ke gym dgn muke chuak tahap x igt. rumet ttp dgn keputusan nk dok bilik die. sesampainye kite dgn muke x b'salah m'beri xcuse yg x ingat pny brilliant. tp budak2 laki da t'gelak2 dan buat mimik.."tipu!!!" tapi kite x pduli sbb asalkan hati senang dpt tido da cukup. dgn muke x b'salah trus je amik seat plg depan n blaja dgn pnuh keazaman. yg klakanye lagi..
klas mula : 4.30-5.30
kite smpai: pkl 5.00 (alasan semayang asar skali)
rumet smpai: 5.28
kan ke truk sgguh perangai ini. jgn dicontohi oleh anak murid cukuplah..

3 feedback:

bulan darling said...

tapi aku ske dapat cekgu macam ko biar same-same malas tak yah g klas wahhahahaha indahnye dunia.

hidayati said...

ye la kan tet..abes xde barakah gaji aku nnt..

azzahhusna said...

kerana beg engkaulah jari aku luka macam kan parah. parah tau. ko kena bayar aku untuk buat plastic surgery kat ibu jari aku. nanti huduh tau masa nak sarung cincin...